“Господ да благослови Вас и тази Нова година, написа астронавтът в

...
“Господ да благослови Вас и тази Нова година, написа астронавтът в
Коментари Харесай

Астронавтът Виктор Гловър с пожелание за 2021: Бог да благослови Вас и Новата година!

“Господ да благослови Вас и тази Нова година ”, написа астронавтът в Туитър. “Моля се за актуализирана мощ, съпричастност и истина, а също по този начин всички да бъдем обкръжени от другари и родственици ”.

На фотографията: седмината астронавти на МКС посрещат 2021-ва година в орбита. Photo credit: NASA

За вярващите астронавти на НАСА религията и науката не са в спор. Когато Майк Хопкинс полетя с съветски транспортен съд “Союз ” през 2013 година, първата му работа бе да отиде в панорамния модул “Купола ” на Международната галактическа станция и да следи Земята.

“Когато погледнеш към Земята от тази насочна точка и забележиш цялата хубост, която съществува, мъчно е да не се спреш и да не осъзнаеш, че има по-висша мощ, която е направила всичко това ”, заяви Хопкинс.

За Виктор Гловър, който през днешния ден изпрати красивото новогодишно обръщение към Земята, актуалната задача на “Крю Драгън ” е първото му странствуване в космоса. Астронавтът бе определен в американския астронавтски отряд неотдавна спрямо сътрудниците си – през 2013-та. 

“Това бе в действителност едно забавно странствуване – седемте години, които прекарах в НАСА ”, сподели той в скорошно изявление за Christian Chronicle. “Беше същинска подготовка в личностен и професионален, само че също и в нравствен проект. Разбирам ролята на Бог в моя живот, Божия престиж, покоряването ми на Него, както и любовта, поддръжката и окуражаването, по какъв начин всичко това може да бъде сътворено в моя живот ”.

“Бих желал да употребявам качествата си, които Господ ми е дал, с цел да правя работата си добре и да поддържам останалите от екипажа, моята задача и НАСА ”, добави Гловър. Астронавтът също по този начин призна, че е взел със себе си чаши за причестяване, както и Библия.

“Бог ми е упълномощил няколко в действителност значими неща: този живот, този транспортен съд, само че също по този начин моята брачна половинка и нашите взаимоотношения, двамата да станем едно, а по-късно фамилията ни, което порасна с още четири дъщери ”, сподели Гловър. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР